WiFi & Netwerk

Compleet ICT netwerk voor uw bedrijf

Om alle ict apparaten aan elkaar of met het internet te verbinden heeft u een ict-netwerk nodig. Het maakt niet uit of u één apparaat heeft of een compleet computernetwerk in uw kantoor. Een draadloos of bekabeld ict bedrijfsnetwerk optimaliseert de verbinding. WiFi en wifi-beveiliging spelen hierbij vaak de boventoon. Want tegenwoordig zijn namelijk veel ict apparaten verbonden met WiFi en veilig werken is belangrijk. Zo werkt u altijd prettig en vlot. Wellicht vindt u het een gerust gevoel dat het ict-netwerk van uw bedrijf door een professionele netwerkbeheerder wordt uitgevoerd. Bij ICTwerkplek kunnen wij dat geheel remote dagelijks voor u verzorgen.

MKB netwerkbeheerder

ICTwerkplek heeft veel ervaring met het opzetten, configureren en beheren van netwerken voor MKB bedrijven.  Onze taak is om uw bedrijf te ontzorgen door het complete netwerk voor u te beheren. U heeft er zelf geen omkijken naar en merkt zelfs weinig tot niks van het beheer dat wij remote voor u uitvoeren. Zodra er noodzakelijke software updates voor uw netwerk apparatuur beschikbaar is, zullen wij deze in overleg met u gaan installeren binnen uw bedrijfsnetwerk. Op deze wijze houden wij uw WiFi en bedrijfsnetwerk up-to-date en veilig.

wifi netwerk
firewall netwerk

Firewall actief beheren binnen uw ICT netwerk

Een minstens zo belangrijk apparaat, welke vaak wordt onderschat, is een goede firewall voor uw ict netwerkbeveiliging. Het hebben van een firewall is niet voldoende. Een firewall moet actief beheerd worden. Gebeurt dit niet dan verliest deze al snel zijn doel. Hackers vinden namelijk dagelijks nieuwe methodes om daarmee in te breken op ICT-netwerken. Om die reden is het van groot belang dat uw firewall altijd voorzien is van de meeste recente firewall software en updates.

Actieve monitoring remote verzorgen

Daarnaast is actieve monitoring van belang om adequaat te reageren op een melding vanuit uw firewall. Wij beheren dit remote, dus op afstand voor u. Alle overige noodzakelijke netwerk componenten zoals WiFi Access-Points, netwerkswitches, scanners en monitors leveren wij wanneer nodig. Uiteraard geheel naar eigen behoeften. Het aantal aangesloten apparaten speelt hierbij een rol. En ook van belang is, of deze draadloos of juist met een kabel moeten worden aangesloten.

Recreatie WiFi

Naast kantoor locaties zijn wij eveneens gespecialiseerd in buiten WiFi voor o.a. campings en jachthavens. Hierbij is het mogelijk om over langere draadloze afstanden het Internet naar een vast opstelpunt te zenden. Vanaf dit opstelpunt kunnen 1 of meerdere WiFi zenders uw camping terrein of jachthaven voorzien van snel en stabiel internet voor u gasten. Wij maken hierbij gebruik van WiFi apparatuur welke geschikt is voor buiten. Daarnaast is het ook mogelijk om bijvoorbeeld vaste accommodaties te voorzien van een Internet of een TV aansluiting zonder dat deze een vaste kabel heeft. Deze kunnen we “aanstralen”  zoals dat heet. Dat houdt in dat we met behulp van WiFi-techniek toch een aansluiting kunnen creëren voor deze locaties. Er zijn hierin tal van mogelijkheden welke wij graag aan u uitleggen.

Kassa en Pin apparatuur

ICTwerkplek heeft veel klanten in o.a. de horeca en recreatie business. Hierdoor zijn wij inmiddels ook gespecialiseerd in het aansluiten in configureren van u bestaande of nieuwe kassa en pin apparatuur. Ook als u gebruik maakt van draadloze order systemen kunnen wij uw locatie voorzien van de juiste WiFi dekking om zo op elke plek verbinding te hebben met uw systemen. Daarnaast is een goede en vooral stabiele internet verbinding van belang om u pin betalingen altijd te laten slagen. Alles zullen wij aansluiten achter een goede en beheerde firewall om er voor te zorgen dat uw bedrijfsnetwerk beveiligd is en blijft.

wifi netwerk
Scroll naar top
Open chat
Heeft u een vraag?